هر شخصی با شخص دیگر تفاوت هایی دارد و این اختلافات سلیقه ای است که باعث میشود هر شخصی آینده ی خاص خود را داشته باشد. این تفاوتها بین افراد فقیر و ثروتمند نیز وجود دارد. البته ثروتمندان نسبت به فقرا باورها و طرز فکرشان متفاوت است. همین تفاوت به ظاهر ساده، افراد ثروتمند را ثروتمند و فقیران را فقیر کرده است. اموری که فقرا به آن توجهی ندارند، برای ثروتمندان مهم و ضروری است. در مقابل، مشغله های ذهنی ثروتمندان از دید مردم عادی بی اهمیت است. درنتیجه نمیتوان گفت ثروتمندان “شانس آورده اند” که ثروتمند شدهاند. در این مقاله به تفاوتهایی از ثروتمندان و فقرا می پردازیم. امید است که شما هم با خواندن این مقاله، طرز فکری همچون ثروتمندان نسبت به امور اطرافتان داشته و همچون آنها زندگی بهتری داشته باشید.
ویژگیهای افراد ثروتمند
بیایید در ابتدا نگاهی به چند ویژگی از ثروتمندان بیاندازیم که آن ها را نسبت به سایر افراد متمایز میکند.
۱- ثروتمندان با آغوشی باز، چالشها را میپذیرند
هیچکس دلش نمیخواهد که در زندگی سختی داشته باشد و از آن لذتی نبرد. این حس در همه ی مردم یکسان است و ارتباطی به فقیر یا پولدار بودن اشخاص ندارد. تفاوتی که این دو گروه از افراد را از هم جدا می کند، زمانی است که بحث چالش به میان می آید. در این مواقع معمولا افراد به منطقه ی امن خود عقب نشینی می کنند. اما افراد ثروتمند در این مواقع است که متفاوت عمل کرده و با وجود میل باطنی برای عقب نشینی، به قلب چالش میروند. زیرا پولدار شدن و ثروت در زندگی افراد ثروتمند نسبت به راحتی و آرامش در اولویت است.
یکی از این چالشها می تواند شروع یک کار جدید باشد. افراد عادی معمولا تسلیم حرفهای “نمی شود” و “نمیتوانم” ها میشوند و هیچگاه استارت کار جدیدی را نخواهند زد. اما ثروتمندان کاری که در سر دارند را شروع می کنند و آن را به نتیجه می رسانند تا به همه ثابت کنند که “من می توانم”.
۲- ثروتمندان همیشه اعتماد به نفس دارند
از گذشته تا به حال، درباره ی افراد ثروتمند گفته های منفی بوده و هست. مردم عادی بر این باورند که افراد ثروتمند به واسطه ی پولشان خود را نسبت به سایر افراد بالاتر می دانند. اما در حقیقت، این اعتماد به نفس ثروتمندان است که آن ها را مغرور نشان می دهد. ثروتمندان همواره بر خواسته هایشان پافشاری می کنند و یأس و نا امیدی برای آن ها معنایی ندارد. حتی زمانی که در اموری شکست خورده باشند هم خود را بازنده نمی دانند. در عوض با تجربه ی شکست قبلی، قوی تر از قبل به راه خود ادامه می دهند. در نتیجه نمی توان این عمل را غرور دانست.
ثروتمندان، افراد ریسک پذیری هستند و با جرأت و جسارت خود راه های پیش رو را می گذرانند. پیروزی های پی در پی باعث ایجاد انرژی مثبت در این افراد می شود. به واسطه ی آن، پیروزی های بعدی نیز اتفاق خواهد افتاد و آن ها را تبدیل به افرادی قوی می کند. این قدرت، باعث می شود که افراد ثروتمند از پیروزی های خود صحبت کنند و مردم عادی اشتباهاً آن را نشان از غرور و تکبر این افراد می دانند.
۳- ثروتمندان نگاه مثبتی به آینده دارند
همه ما از دوران کودکی تا به حال از بزرگانمان
آموزش گام به گام تحلیل بنیادی برای انتخاب سهم مناسب
برای دانلود کتاب آموزش گام به گام تحلیل بنیادی روی لینک زیر کلیک کنید.
آیا میخواهید در بورس به موفقیت برسید؟ آیا نمیدانید چگونه یک سهم را از منظر بنیادی تحلیل کنید؟ نبود منبع آموزشی مناسب در زمینه تحلیل بنیادی انگیزه ای شد تا در یک کتاب آموزشی به زبانی کاملا ساده و کاربردی، به کمک تصاویر گویا و آموزش گام به گام، روش انتخاب یک سهم را بر اساس نکات بنیادی آموزش داده ایم. قطعا این روش آموزشی را در هیچ کجا پیدا نخواهید کرد! این کتاب الکترونیکی را به تمام کسانی که می خواهند در بازار بورس به موفقیت مستمر برسند توصیه میکنیم .
خرید و دانلود کتاب (قیمت با تخفیف: 45 هزار تومان)نکته قابل توجه
یکی از مواردی که باعث موفقیت شما خواهد شد، دوستانتان هستند. معمولا افراد با کسانی شبیه به خود ارتباط برقرار می کنند. در نتیجه می توان گفت که دوستان ما آینه ای از افکار و ایده های ما هستند. ثروتمندان نیز تمایل به برقراری ارتباط با افراد شبیه به خود دارند. این ارتباط آن ها باعث موفقیت بیشتر آن ها برای رسیدن به ثروت می شود. شما هم بهتر است دوستانی را برای خود برگزینید که از خودتان ثروتمندتر باشند. این کار باعث می شود که شما هم همچون آنان رفتار کرده و به موقفقیت های آنان دست یابید. برای شروع، 6 نفر از دوستان نزدیک خود را تغییر دهید تا متوجه تغییرات زندگیتان شوید.
تا اینجا متوجه شدید که ثروتمندان چه خصوصیاتی دارند. در ادامه به تفاوت هایی که بین افراد ثروتمند و فقیر وجود دارد، می پردازیم.
تفاوتهای عمده بین افراد ثروتمند و فقیر
همه ما می دانیم که تفاوت هایی بین افراد ثروتمند و فقیر وجود دارد. اما چه تفاوتی؟ تفاوت بین این دو گروه به دو دسته تقسیم می شود:
- تفاوت در نحوه ی عملکرد
- تفاوت در ذهنیت افراد
در این بخش به مواردی از این تفاوت ها خواهیم پرداخت.
تفاوتهای عملکردی بین افراد ثروتمند و فقیر
۱- متعهد بودن ثروتمندان به ثروتمند بودن؛ تمایل افراد فقیر به ثروتمند شدن
اولین تفاوت بین ثروتمندان و افراد فقیر در این است که ثروتمندان می دانند با خود چند چند هستند و از زندگیشان چه می خواهند. در حالیه، یکی از مهمترین عواملی که مردم به خواسته های خود نمی رسند این است که آن ها اصلا نمی دانند چه می خواهند.
ثروتمندان خواهان قدرت هستند و هیچ شکی در تصمیمی که گرفته اند ندارند. آن ها متعهد هستند که خودشان را برای کسب ثروت صرف کنند. این کار را تا جایی که قانوناً و اخلاقاً موردی نداشته باشد، انجام خواهند داد. ثروتمندان هیچ گاه انرژی منفی به کائنات نمی فرستند و این کاری است که دقیقا افراد فقیر انجام می دهند.
سومین مرحله از خواستن، متعهد بودن به کسب ثروت است. معنای لغوی «متعهد» کسی است که خود را بدون هیچ چون و چرایی وقف چیزی یا کسی کند. یعنی هیچ چیز موجب عقب نشینی ثروتمندان نمی شود و برای رسیدن به ثروت، از تمام خودشان مایه می گذارند.
به سوالات زیر توجه کنید:
- آیا توانایی 18 ساعت کار در روز را دارید؟
- آیا روز های تعطیل را وقف کارتان می کنید؟
- آیا توانایی این را دارید که پس از شروع یک کار جدید به هیچ نتیجه ای نرسید؟
- آیا توانایی دور ماندن از دوستان و خانواده ی خود برای یک مدت طولانی را دارید؟
- آیا می توانید دور هرگونه تفریح و شادی را خط بکشید؟
افراد عادی معمولا به این سوالات پاسخ منفی خواهند داد. اما جالب است بدانید که ثروتمندان تمامی این کارها را انجام می دهند. همین مسئله باعث تمایز آن ها با سایر افراد می شود.
۲- تمرکز ثروتمندان بر روی فرصت ها؛ تمرکز افراد فقیر بر روی موانع
دومین تفاوتی که بین این دو گروه از افراد وجود دارد، این است که افراد فقیر فقط جنبه های منفی یک کار را می بینند و توسط ترس درونیشان کنترل می شوند. در عوض، ثروتمندان جنبه های مثبت را دیده و رشد و توسعه کار را در نظر می گیرند و با تمرکز بر روی این که چگونه این مسیر را به موفقیت برسانم؟ به سمت جلو حرکت می کنند. ثروتمندان به کارشان تا جایی که لازم باشد متعهد خواهند ماند. آن ها همواره این سوال را از خود می پرسند ” اگر من انجام ندهم، چه کسی میخواهد انجام دهد؟”
۳- تمرکز ثروتمندان بر روی آنچه که می خواهند به آن برسند؛ تمرکز افراد فقیر بر روی آنچه که نمی خواهند به آن برسند
اینکه شما چگونه به مسیر پیش رو نگاه کنید، روی نتیجه آن مسیر تاثیر گذار خواهد بود. تفاوت بین ثروتمندان و فقرا نیز در همین نکته نهفته است. دید مثبتی که ثروتمندان همواره با به آینده ی مسیر دارند، باعث می شود که آن ها در انتهای مسیر به نتیجه ی دلخواه خود برسند. برعکس آن، یعنی در نظر گرفتن جوانب منفی، کاری است که فقرا انجام می دهند. تفاوت در نتیجه ی کار نیز به همین دیدهای متفاوت افراد بستگی دارد.
۴- تلاش سخت پول برای ثروتمندان؛ تلاش سخت فقیران برای پول
یکی دیگر از تفاوت های بین ثروتمندان و فقرا در این است که ثروتمندان هر پولی را که به دست می آورند به چشم یک دانه ای می بینند که با کاشتن آن در خاک می توانند پول بیشتری بدست آورند. اما افراد فقیر بدون سرمایه گذاری کردن پولشان فقط برای گذران زندگی خود سخت تلاش می کنند.
۵- نادیده گرفتن ترس برای رسیدن به هدف در ثروتمندان؛ غلبهی ترس بر فقیران برای حرکت رو به جلو
همه افراد چه فقیر و چه ثروتمند، در مسیرهای زندگی خود ترس ها و نگرانیهایی دارند. نمی توان کسی را پیدا کرد که در طول زندگی خود هیچ ترسی نداشته باشد. اما آنچه که ثروتمندان را از فقرا جدا می کند، چگونگی مقابله با این ترس ها است. ثروتمندان در مقابل ترس های خود می ایستند و اجازه نمی دهند که این ترس ها آن ها را از رسیدن به اهدافشان باز دارد. درمقابل، دلیل شکست افرادی که موفق نمی شوند همان غلبه ی ترس بر اراده ی آن ها برای رسیدن به اهدافشان است.
تفاوتهای ذهنیت افراد ثروتمند و فقیر
۱- ثروتمندان بر این باورند که سرنوشت در دست آنها است؛ فقرا می گذارند سرنوشت برای آن ها تصمیم بگیرد
آیا شما بر این باور هستید که اتفاقات زندگیتان در دست خودتان است؟ اگر جوابتان مثبت است، آیا در زندگیتان هم همان گونه رفتار می کنید که باور دارید؟ در واقع تفاوت در ذهنیت افراد ثروتمند و فقیر در جواب همین سوال است. برخی اتفاقات خارج از کنترل ما هستند. اینکه ما فقیر هستیم یا نه، چاق هستیم یا لاغر و … خارج از محدوده ی کنترل ما هستند. اما اینکه ما این وضعیت را بپذیریم و برای تغییر آن تلاش کنیم یا خیر، کاملا به خودمان بستگی دارد. اختلاف بین این دو گروه از افراد هم به همین مسئله بر می گردد. در واقع ثروتمندان به شرایط موجود تسلیم می شوند و همواره سعی می کنند که اوضاع را باب میل خود تغییر دهند. این در حالی است که فقرا به شرایط پیش آمده راضی هستند و برای تغییر وضعیت خود تلاشی نمی کنند.
۲- برقراری ارتباط با سایر افراد موفق و مثبت بین در ثروتمندان ؛ ایجاد ارتباط با افراد شکست خورده و منفی نگر در فقرا
همانطور که در ابتدای مقاله صحبت شد، اگر می خواهید شخص موفقی شوید باید به دایره ی دوستانتان توجه داشته باشید. برای موفق شدن باید از افراد منفی و آن هایی که از زمین و زمان گلایه دارند و دلیل شکست خود را بقیه می دانند، دوری کنید. چرا که این امواج منفی به مرور بر روی شما تاثیر خواهد گذاشت و شما هم همچون آن شخص رفتار خواهید کرد. این نکته در ثروتمندان و فقرا بسیار محسوس است. وجه تمایز آن ها نیز در انتخاب افرادی است که با آن ها معاشرت می کنند.
۳- تلاش برای یادگیری چیزهای بیشتر در ثروتمندان؛ تصور دانا بودن در فقرا
برای شما هم اتفاق افتاده که خود را در آینده، فردی موفق تصور کنید. این موفقیت در آینده نیاز به تجارب و مهارت هایی دارد که حال شما باید به آن ها دست یابید. بدون دانش و مهارت شما نمی توانید به جایگاهی که برای خود در آینده تصور می کنید برسید. همانطور که از قدیم گفته اند، کتاب، بهترین دوست انسان است. پس فراموش نکنید بهترین راه برای کسب دانش، خواندن کتاب است.
۴- تمرکز ثروتمندان بر روی ارزش کار؛ تمرکز فقرا بر روی میزان درآمد
البته منظور این نیست که ثروتمندان به درآمدشان اهمیتی نمی دهند. بلکه آن ها تمرکز اصلی خود را بجای درآمد بر روی ارزش کاری می گذارند که می خواهند انجام دهند تا سرمایه خود را در مسیر اشتباه سرمایه گذاری نکنند. افراد فقیر این ذهنیت را از پول و ثروت دارند که “من کار می کنم تا پولی برای مخارج زندگی در بیاورم”. در حالی که افراد ثروتمند به دنبال کاری هستند که درآمد و ماحصل آن با میزان مخارجشان همخوانی داشته باشد. به عبارت دیگر، “ثروتمندان سقف آرزوهایشان را به میزان درآمدشان کوتاه نمی کنند، بلکه آن ها میزان درآمدشان را به سقف آرزوهایشان می رسانند”.
۵- داشتن افکار بزرگ در ثروتمندان؛ افکار محدود در فقرا
ثروتمندان به کم راضی نمی شوند. آن ها همواره سعی دارند به بهترین ها برسند و هیچ مرحله ای در این میان آن ها را قانع نخواهد کرد. در مقابل، افراد فقیر کافی است تا به شرایط خوبی دست یابند. همین برای آن ها کافی است و تلاشی برای بهتر شدن نمی کنند. این یکی از مهمترین اختلافات ذهنی است که می تواند ثروتمند و فقیر را بسازد. در واقع برای ثروتمند شدن نباید هیچ گاه دست از کار بکشید. شما باید همواره برای رسیدن به مراتب بالا تر تلاش کنید و سقفی برای تلاش های خود تعریف نکنید.
۶- انتخاب هر دو گزینه در ثروتمندان؛ انتخاب یکی از دو گزینه در فقرا
این موضوع به همان ذهنیت کمیابی و ذهنیت فراوان که پیش تر صبحت کردیم، بر می گردد. افراد ثروتمند بر روی هر دوی حال و آینده تمرکز می کنند. آن ها می دانند کسانی می توانند آینده ای روشن داشته باشند که حال موفقی دارند. همچنین آن ها بین کمیت و کیفیت، هر دوی آن ها را انتخاب می کنند. در حالی که افراد فقیر همیشه به انتخاب یکی از دو گزینه ی پیش رویشان بسنده می کنند.
۷- تلاش ثروتمندان برای برنده شدن؛ تلاش فقرا برای نباختن
این مسدله در هنگام تمامی کارها نمود دارد و یکی از مثال های آن سرمایه گذاری در بورس است. یک فرد ثروتمند در هنگام سرمایه گذاری به کسب سود فکر میکند و یک فرد فقیر به ضرر نکردن!
۸- تحسین و تشویق سایرین (ثروتمندان) توسط ثروتمندان؛ داشتن حس تنفر از ثروتمندان در فقرا
اینکه شما نسبت به افراد ثروتمند چه ذهنیتی داشته باشید، دو حالت دارد:
- حالت اول- ذهنیت فراوانی: ذهنیت فراوانی یعنی اینکه شما برای رسیدن به اهدافتان، به بقیه نیز برای رسیدن به اهدافشان کمک کنید. درواقع موفقیت دیگران را سد راه خودتان برای رسیدن به موفقیت ندانید. زیگ زیگلار در این باره می گوید: « اگر شما به دیگران در راهی که خود قدم گذاشته اید کمک کنید، می توانید هر آنچه که در زندگی خود می خواهید را داشته باشید. آن ها نیز می توانند هر آنچه که می خواهند را داشته باشند.» برای مثال اگر می خواهید فرد میلیاردری شوید، باید در این مسیر به دیگران نیز کمک برسانید. این همچون زمانی است که شما یک جعبه شمع دارید. اگر تعدادی از این شمع ها را به دیگران نیز بدهید، نور بیشتری به همه شما خواهد رسید.
- حالت دوم- ذهنیت کمیابی: این ذهنیت در مقابل ذهنیت فراوانی قرار دارد و در کسانی وجود دارد که توانایی دیدن موفقیت دیگران را نداشته و از موفقیت دیگران ناراحت خواهند شد. اگر ثروت را همچون کیکی در نظر بگیریم، افراد با ذهنیت کمیابی از این که ثروتمندان تکه بزرگی از کیک را بر می دارند، ناراضی خواهند بود.
اگر ذهنیت کمیابی را در خودتان پرورش دهید، احتمالا از افرادی همچون بیل گیتس، وارن بافت و مارک زاکربرگ متنفر خواهید بود. در حالی که با ذهنیت فراوانی اینگونه شخصیت های ثروتمند را تحسین خواهید کرد.
۹- دستیابی به پول به واسطه ی نتیجه کار در ثروتمندان؛ دریافت پول در فقرا به ازای صرف وقتشان
همه ما دوست داریم که اوقات بیداریمان را در کنار عزیزانمان باشیم. اما این برای اکثر افراد امکان پذیر نیست. چرا که آن ها وقت خود را صرف کاری می کنند که بابت آن پولی دریافت کنند. در این صورت شما باید مادام برای گذراندن زندگیتان کار کنید. این در حالی است که ثروتمندان معمولا زمان خود را برای کاری صرف می کنند که در نهایت بتوانند از آن به نتیجه برسند. پس از رسیدن به نتیجه، می توانند اوقات خود را هرگونه که دوست دارند بگذرانند.
۱۰- غلبه ی ثروتمندان بر مشکلات خود؛ غلبه ی مشکلات بر فقرا
ممکن است برایتان پیش آمده باشد که با افرادی رو به رو شوید که دلیل تمام شکست هایشان را به گردن دیگری می اندازند. این افراد مدام می خواهند شکست خود را توجیه کنند و برای آن دلایل بسیاری می آورند. این گونه افراد باور دارند که مشکلاتشان از خودشان بزرگ تر است و در برابر آن ها نمی توانند مقاومت کنند. در واقع با مقصر دانستن دیگری می خواهند این بار را از دوش خود بردارند. تفاوت بین ثروتمندان و فقیران نیز درست در همین نکته است. افراد ثروتمند هیچ گاه مشکلات و شکست ها را آنقدر بزرگ نمی بینند که بخواهد سد راهشان شود. در واقع آن ها به این مشکلات به چشم موانعی عادی نگاه کرده و با تدبیر خود برای رسیدن به اهدافشان به راحتی از آن ها عبور می کنند.