سایت کدال چیست و چه کاربردی برای سهامدارن دارد؟ در سال ۱۳۴۶ برای اولین بار بورس اوراق بهادار در ایران راه اندازی شد. حدود ۱۰ شرکت قبل ازانقلاب اسلامی، به بورس وارد شده و معاملات خود را شروع کردند. با شروع انقلاب و جنگ ایران و عراق، بورس به مدت ۱۲ سال از فعالیت خود باز ماند. پس از آن در سال ۱۳۶۹ مجددا فعالیت خود را آغاز کرد.
آموزش گام به گام تحلیل بنیادی برای انتخاب سهم مناسب
برای دانلود کتاب آموزش گام به گام تحلیل بنیادی روی لینک زیر کلیک کنید.
آیا میخواهید در بورس به موفقیت برسید؟ آیا نمیدانید چگونه یک سهم را از منظر بنیادی تحلیل کنید؟ نبود منبع آموزشی مناسب در زمینه تحلیل بنیادی انگیزه ای شد تا در یک کتاب آموزشی به زبانی کاملا ساده و کاربردی، به کمک تصاویر گویا و آموزش گام به گام، روش انتخاب یک سهم را بر اساس نکات بنیادی آموزش داده ایم. قطعا این روش آموزشی را در هیچ کجا پیدا نخواهید کرد! این کتاب الکترونیکی را به تمام کسانی که می خواهند در بازار بورس به موفقیت مستمر برسند توصیه میکنیم .
خرید و دانلود کتاب (قیمت با تخفیف: 45 هزار تومان)در سال ۱۳۸۴ قانون جدیدی در رابطه با ورود بورس به اینترنت به تصویب مجلس رسید. سازمان بورس پس از ورود بورس به اینترنت و راه اندازی خدمات آنلاین برای سرمایه گذاران، سامانه ای را اجرا کرد که تمامی شرکت های فعال در بورس موظف شدند گزارشات خود را در این سامانه به اشتراک بگذارند. امروزه سیستم جامع اطلاع رسانی ناشران و یا اصطلاحا کدال، بعد از سایت بورس اوراق بهادار، بیشترین بازدیدکننده را در بین سهامداران دارد. در این مقاله سعی داریم به بررسی کامل این سامانه بپردازیم.
ناشران کدال به چه کسانی می گویند؟
تمامی شرکت هایی که در بورس به ثبت رسیده اند و شرکت های زیر مجموعه آنان (حتی اگر در بورس ثبت نشده باشند) جز ناشران کدال به حساب می آیند. این شرکت ها باید گزارشات خود را با سیستم جامع اطلاع رسانی ناشران یا همان سایت کدال به اشتراک بگذارند.
سهامداران و سرمایه گذاران از سایت کدال چه استفادهای میکنند؟
سرمایه گذارانی که میخواهند در بازار بورس سهامی را خریداری کنند، برای سرمایه گذاری نیاز به تحلیل بنیادی دارند. یکی از روشها برای دست یابی به اطلاعات شرکت ها سامانه کدال است. در واقع شما با تحلیل و بررسی اطلاعات شرکتها که این سامانه در اختیار شما قرار می دهد، می توانید در خرید سهام درست تصمیم گیری نمایید.
اهداف اصلی راه اندازی سایت کدال:
کدال معتبرترین سامانه ای است که شما می توانید به اطلاعات شرکت ها دسترسی داشته باشید. زیرا:
شرایط مناسبی را برای دسترسی به اطلاعات شرکت های ثبت شده در بورس فراهم می کند. شما میتوانید در کمترین زمان به این اطلاعات دست یابید.
شرایطی را برای ارائه هرچه سریعتر اطلاعات شرکت های ثبت شده در بورس بوجود می آورد.
شرایط مناسبی را برای بازرسی و نظارت دقیق بر چگونگی ارائه و انتشار اطلاعات شرکت های ثبت شده در بورس ایجاد کرده است.
اطلاعات شرکت ها سریعا ارائه و انتشار می شود.
استانداردهای جهانی در نحوه ی گزارش گیری و گزارش دهی در این سامانه رعایت می شود.
به دلیل کوتاه بودن زمان ارائه گزارش شرکت ها به سامانه و انتشار آن توسط سامانه، اطلاعات به روز می باشد.
معمولا چه گزارش هایی در سامانه کدال ارائه می شود؟
در این بخش به برخی از گزارشات شرکتها که در سایت کدال قرار میگیرد اشاره می کنیم.
۱- فرایند انجام افزایش سرمایه
یکی از اطلاعاتی که سرمایه گذاران در بورس به آن توجه ویژه ای دارند، گزارش افزایش سرمایه شرکت هایی است که در بورس به ثبت رسیده اند.
شرکتها موظفند برای برگزاری مجمع فوقالعاده برای انجام افزایش سرمایه خود، دو نوع گزارش به سامانه کدال ارائه دهند:
- پیشنهاد هیئتمدیره به مجمع فوقالعاده در خصوص افزایش سرمایه: در این گزارش، طرح توجیهی افزایش سرمایه ارائه می شود.
- اظهارنظر حسابرس و بازرس قانونی در خصوص افزایش سرمایه: این گزارش، پس از بررسی قانونی و حسابرسی گزارش اول و تایید آن توسط مامور بازرسی در سامانه کدال انتشار یافته و این گزارش برای سازمان بورس ارسال خواهد شد.
نظر سازمان بورس در گزارشی تحت عنوان مدارک و مستندات درخواست افزایش سرمایه در سامانه کدال منتشر می شود. پس از آن، شرکت ها موظفند مجمع فوق العاده را تا ۶۰ روز اجرا کنند.
۲- صورتهای مالی میان دوره و پایان دوره
سازمان بورس جهت ارائه اطلاعات به روز و شفاف، شرکت های ثبت شده در این سازمان را موظف به ارائه صورت های مالی طی دوره های سه ماهه همراه با جزئیات کرد. برای این منظور، شرکت ها گزارشی تحت عنوان صورتهای مالی میاندورهای ۳-۶-۹ ماهه در اختیار سهام داران قرار خواهند داد. علاوه بر این گزارش ها، شرکت ها موظفند گزارش ۱۲ ماهه ای را تحت عنوان گزارش مالی سال شرکت در اختیار سرمایه گذاران قرار دهند.
۳- یادداشتهای همراه صورتهای مالی
بر اساس الزامات سازمان بورس، شرکت ها موظفند در کنار گزارشهای ۶ تا ۱۲ ماهه ی خود، گزارش حسابرسی شده شرکت را نیز ارائه دهند. البته این گزارش توسط بازرس حسابرسی مورد تایید سازمان بورس انجام می گیرد.
۴- گزارش تفسیری مدیریت در سایت کدال
مدیریت شرکت گزارشی را تحت عنوان گزارش تفسیری مدیریت به دو صورت ارائه خواهد داد:
- تحت وب
- فایل متنی PDF
در این گزارش، مدیریت انتظاری که از فروش مقداری محصولات دارد را لحاظ خواهد کرد. این گزارش معمولا همراه با صورتهای مالی میاندورهای منتشر می شود.
۵- گزارش فعالیت هیئت مدیره
شرکت ها برای برگزاری مجمع عمومی عادی، زمانی که گزارش اطلاعات و صورتهای مالی ۱۲ ماهه را ارائه می دهند، گزارش های حسابرسی شده خود را نیز در سامانه کدال منتشر می کنند. پس از آن هیئت مدیره شرکت ها موظفند با توجه به اتفاقات سال گذشته، وضعیت و جایگاه شرکت را در حال و آینده تحت عنوان گزارش فعالیت هیئتمدیره در سامانه کدال ارائه دهند. سهامداران از این طریق می توانند به اطلاعات مهمی از شرکت ها دست یابند.
۶- گزارشهای ماهیانه شرکتها در کدال
این گزارش، اطلاعات مهمی از فروش شرکت ها است که از سال ۱۳۹۵ سازمان بورس ارائه آن را اجباری کرده است. در این گزارش، شرکت ها میزان فروش و خدمات ارائه دهنده خود را همراه با حجم و نرخ فروش و ارزش ریالی طی یک ماه گذشته به سازمان بورس ارائه می دهند. بدین ترتیب اطلاعات این سازمان به روز خواهد شد.
۷- گزارش اطلاعات با اهمیت گروه الف
بر اساس قانونی که سازمان بورس از بهمن سال ۱۳۹۶ به تصویب رساند، شرکت ها موظفند اطلاعاتی را که بر روی سود هر سهم تاثیر می گذارد، در گزارشی تحت عنوان افشای اطلاعات بااهمیت گروه الف به سامانه کدال ارائه دهند و در آن تغییراتی که در سود هر سهم اتفاق می افتد را گزارش دهند. قبل از این مصوبه، شرکت ها در صورتی که عواملی در سود سهمی تاثیر گذار بود و باعث تغییر ۲۰ درصدی و یا بیشتر در EPS شرکت ها میشد، گزارشی تحت عنوان پیشبینی درآمد هر سهم سال مالی منتهی به ۱۳xx/xx/xx به سامانه کدال ارائه میدادند.
۸- گزارش اطلاعات با اهمیت گروه ب
شرکت ها موظفند اطلاعاتی را که مستقیما بر روی سود سهام تاثیرگذار نیستند ولی سهامداران باید از آن اطلاع داشته باشند (برای مثال بردن در یک مناقضه) را در گزارشی تحت عنوان افشای اطلاعات بااهمیت گروه ب به سامانه کدال ارائه دهند.
استفاده از سایت کدال codal.ir
استفاده از سایت کدال بسیار ساده است. شما میتوانید در قسمت جستجوی نماد در بالای سایت، نماد بورسی مورد نظر خود را سرچ کنید و اطلاعیه های آن را که بر اساس تاریخ انتشار منظم شدهاند را مشاهده کنید.