موفقیت در بورس به چه عوامل و پارامترهایی نیاز دارد؟

بورس بهترین و امن‌ترین جا برای سرمایه‌گذاری است به شرطی که با تمامی زوایای آن به خوبی آشنا باشید و بی گدار به آب نزنید. سرمایه گذاری در بازار سرمایه نیازمند آموزش است. شاید همه افراد با سرمایه گذاری در بانک آشنا باشند. همچنین بیشتر افراد می‌دانند که طلا و سکه یکی از سرمایه‌گذاری‌های مطمعن است. اما برای موفقیت در بورس به پارامترهای مختلفی نیاز است و پیچیده‌گی‌های خاص خودش را دارد.

آموزش گام به گام تحلیل بنیادی برای انتخاب سهم مناسب

برای دانلود کتاب آموزش گام به گام تحلیل بنیادی روی لینک زیر کلیک کنید.

آیا میخواهید در بورس به موفقیت برسید؟ آیا نمیدانید چگونه یک سهم را از منظر بنیادی تحلیل کنید؟ نبود منبع آموزشی مناسب در زمینه تحلیل بنیادی انگیزه ای شد تا در یک کتاب آموزشی به زبانی کاملا ساده و کاربردی، به کمک تصاویر گویا و آموزش گام به گام، روش انتخاب یک سهم را بر اساس نکات بنیادی آموزش داده ایم. قطعا این روش آموزشی را در هیچ کجا پیدا نخواهید کرد! این کتاب الکترونیکی را به تمام کسانی که می خواهند در بازار بورس به موفقیت مستمر برسند توصیه میکنیم .

خرید و دانلود کتاب (قیمت با تخفیف: 45 هزار تومان)

به همین علت سال‌های زیادی بود که بورس اوراق بهادار یا همان بازار سهام در ایران چندان شناخته شده نبود و افراد زیادی تنها از دور، کمابیش اسم آن را شنیده بودند و با دیده‌ی شک به آن نگاه می‌کردند. اما میتوان سال 1398 را نقطه‌ی عطفی در تاریخ بورس در ایران دانست به طوری بسیاری از رکوردهای بورس شکسته شد و امروزه تقریبا بازار سرمایه یک بازار شناخته شده در بین عموم مردم است.

در همین راستا، توجه به پارامترهایی که برای موفقیتِ هر چه بیشتر در بورس نیاز است برای تمامی تازه واردها به دنیای بورس الزامی است و میتواند راه گشای آنها در مسیر پر پیچ و خم بورس باشد. در این مقاله به بررسی فاکتورهای مختلف و نقش آنها برای موفقیت در بورس خواهیم پرداخت. آنچه در اینجا خواهید آموخت، میتواند برای شما زوایای پنهان مسیر کامیابی در بورس را روشن‌تر سازد.

برای موفقیت در بورس به چه فاکتورهایی نیاز است؟

موفقیت در بورس

در ابتدا بدانید هیچ قانونی وجود ندارد که تنها با تمسک به آن بتوانید در بورس موفق شوید. هیچ رازی در بورس وجود ندارد. اصول سرمایه‌گذاری در بورس سهام یک علم است که باید آن را بیاموزید و معامله‌گری در بورس یک مهارت است که باید آن را فرابگیرید. بورس در برخی از کشورهای پیشرفته یک رشته دانشگاهی است. یعنی حداقل 4 سال زمان نیاز دارد تا شما در این رشته بتوانید مدرک لیسانس خود را اخذ کند. بنابراین ناگفته پیداست که نمیتوان یک شبه به یک سرمایه‌گذار موفق در بورس یا یک معامله‌گر موفق تبدیل شد (سرمایه گذاری با معامله گری دو مفهوم متفاوت است). اما به راستی برای موفقیت در بورس به چه فاکتورهایی نیاز است؟ احتمالا کلید واژه‌ی “آموزش” را زیاد شنیده‌اید و افراد زیادی به شما گفته‌اند که یکی از ارکان اساسی در رسیدن به موفقیت در بازار سهام آموزش است. اما آیا تنها با آموزش دیدن می‌توان در بورس موفقیت زیادی بدست آورد؟ آیا برای موفقیت در بورس به هوش بالایی نیاز است؟ آیا موفقیت در بورس میتواند شانسی باشد؟!

در ادامه این بحث قصد داریم به 4 فاکتور مهم و تاثیر گذار در رسیدن به موفقیت مستمر در بورس بپردازیم:

  • دانش
  • اطلاعات
  • هوش
  • تجربه
  • شانس!

پارامتر اول: نقش دانش در رسیدن به موفقیت در بورس

موفقیت در بورس 5

ناگفته پیداست که برای موفقیت در بورس باید آموزش دید و مهارت لازم را کسب کرد. دانش بورسی شامل آشنایی با انواع روش‌های تحلیلی، سواد مالی و اقتصادی و همچنین علوم مربوط به مدیریت سرمایه، روانشاسی بازار و تابلوخوانی است.

بدون مطالعه و آموزش، قطعا نمی‌توانید در بورس به موفقیت برسید. این یک امر بدیهی است. بنابراین قبل از هر چیز روی خودتان سرمایه گذاری کنید.

پارامتر دوم: نقش اطلاعات در موفقیت در بازار سرمایه

حجم مبنا در بورس 2

اطلاعات با دانش متفاوت است. هر چقدر اطلاعات شما بیشتر باشد احتمال موفقیت شما در بازار سهام بیشتر خواهد بود.

در بورس باید اطلاعات شما بروز باشد.

هر کسی زودتر از اطلاعات باخبر شود درصد موفقیتش بیشتر است. بدون اطلاعات بهره چندانی از دانش خود نخواهید برد و البته بدون دانش نمی‌توانید از اطلاعات استفاده کنید. این دو مکمل یکدیگرند.

اطلاعات بورسی را از کجا بدست آوریم؟

هر اطلاعاتی که به صورت مستقیم و غیر مستقیم با بورس در ارتباط باشد، اطلاعتی است که یک سهامدار باید از آنها با خبر باشد. اطلاعات بورسی بسیار وسیع هستند. از قیمت نفت خام آمریکا گرفته تا خبر افزایش سرمایه یک شرکت بورسی. تمامی این اطلاعات میتواند در موفقیت بیشتر یک سرمایه گذار در بازار سهام تاثیر گذار باشد. اطلاعات مربوط به قیمت‌های جهانی، قیمت ارز و سکه و قیمت فلزات اساسی را میتوانید از سایت لایو دیتا بدست آورید. همچنین اخبار مربوط به شرکت‌های بورسی و صورت‌های مالی آنها را می‌توانید از سایت کدال بدست آورید.

پارامتر سوم: نقش هوش در موفقیت در بازار سهام

موفقیت در بورس 3

هوش هیچ نقشی در موفقیت یا عدم موفقیت در بورس ندارد! شاید تعجب کنید اما هوش تنها در زمان شما صرفه جویی میکند، میتواند زمانی را که باید برای فراگیری دانش صرف کنید، کوتاه‌تر کند. بنابراین بدون هوش بالا هم میتوان به موفقیت در بازار سهام رسید، اما کمی دیرتر!

طبیعتا کسی فکر نمیکند که هوش کمی دارد، اما اگر شما فکر می‌کنید خیلی باهوش هستید، باید بگوییم این فاکتور برای موفقیت در بورس ضروری نیست و قطعا یک فرد دیگر، با هوشِ کمتر و دانش و اطلاعات بیشتر، از شما موفق تر خواهد بود.

پارامتر چهارم: تجربه

تجربه در بورس

تجربه گوهری است که یک شبه نمیتوانید آن را بدست آورید. همچنین نمی‌توانید آن را بخرید. تجربه میتواند گاهی کمبود اطلاعات را جبران کند. همچنین نشانه‌هایی که یک فرد با تجربه در بازار می‌بیند قابل آموزش نیست. بنابراین صبور باشید و از شکست‌های بورسی خود درس بگیرید.

پارامتر پنجم: نقش شانس و اقبال در رسیدن به موفقیت در بورس!

شانس در بورس

حتما شنیده‌اید که افرادی سهمی را میخرند و بعد از آن قیمت سهم کاهش میابد و جمله معروف این افراد این است: “شانس نداریم ما”. واقعا آیا این مسئله به شانس ربطی دارد؟

موفقیت در یک معامله اصلا شانسی نیست اما کاملا احتمالاتی است! وقتی شما یک سهمی رو به صورت کاملا تصادفی می‌خرید، با احتمال 50 درصد سود می‌کنید با احتمال 50 درصد ضرر، چون به هر حال قیمت یا افزایش میابد یا کاهش! اگر لوک خوش شانس باشید، ممکن است در یک سری معاملات متوالی سود کنید اما بلاخره قانون احتمالات شما را شکست میدهد و در بلند مدت نمیتوانید به موفقیت مستمر دست پیدا کنید.

توجه کنید که در تعداد بالای معامله شما در نیمی از معاملات شکست خواهید خورد و در بلند مدت فقط پول کارمزد کارگزاری داده اید. همه‌ی کاری که یک معامله گر باید انجام بدهد این است که این احتمالات را به نفع خودش بر هم بزند و با بررسی و اعتبارسنجی ایده ها، ترفندها و متدهای مختلف، سیستم معاملاتی خودش را توسعه بدهد. هدف این است که کارهایی که در گذشته ثمربخش بوده ­اند را بررسی کند و با استفاده از آنها استراتژی معاملاتی خودش را بسازد.

معمولاً این سیستم­ ها بر ریاضیات استوارند، اما می­‌تواند براساس الگوهای نموداری، اتفاقات کلان اقتصادی و یا بنیادی باشد. بهرحال شما باید توازن احتمال پیروزی و شکست را از 50-50 به 60-40 یا حتی 90-10 برسانید. برای مثال شما می‌توانید تنها با استراتژی خرید در سطوح حمایت و فروش در مقاومت، این احتمال را به نفع پیروزی برهم بزنید، به همین سادگی!

نتیجه گیری

اگر انیشتین هم باشید برای موقیت در بورس به آموزش و کسب دانش بورسی نیاز دارید و این امر از ضروریات است. گفتیم که کسب دانش به تنهایی کافی نیست و در بورس باید اطلاعات به روزی داشته باشید، وگرنه بهره زیادی از دانش خود نخواهید برد.

همچنین شانس در بورس جایی ندارد و تنها قانون احتمالات بر معاملات ما حکفرما است که دانش و اطلاعات بورسی میتواند احتمالات را به نفع شما تغییر دهد.

در نهایت تجربه فاکتوری است که برای موفقیت در بورس به آن نیاز دارید و این مهم بدست نمی‌آید جزء با صبوری و تحمل شکست. تا در بورس شکست نخورید نمی‌توانید به موفقیت برسید و تنها در سایه کسب تجربه می‌توانید به یک معامله‌گر بسیار موفق تبدیل شوید.

بنابراین عجله نکنید و دانش خود را افزایش دهید، مطالعه کنید، اخبار را پی گیری کنید، به دنبال روابط علت و معلولی باشید و با افراد باتجربه در این زمینه مشورت کنید تا در نهایت با گذر از شکست‌ها، معامله‌گری در بورس برای شما شیرین تر شکر شود.

آموزش گام به گام تابلوخوانی پیشرفته در بورس

برای دانلود کتاب آموزش گام به گام تابلوخوانی پیشرفته روی لینک زیر کلیک کنید.

تابلوخوانی در کنار تحلیل بنیادی و تکنیکال، بعد سوم بورس است. همه چیز در تابلوی معاملات سهم وجود دارد، اطلاعاتی که شاید در نگاه اول کسی متوجه آنها نشود اما با یادگیری تکنیک های تابلو خوانی و بازار خوانی می توانید به اطلاعات زیادی دست پیدا کنید و بر این اساس معاملات پر سودتری داشته باشید. در کتاب آموزش تابلو خوانی پیشرفته به مطالبی خواهیم پرداخت که در هیچ کلاس یا کتابی به شما آموزش نمی دهند. تکنیک هایی که حاصل سالها تجربه در بازار سرمایه است.

خرید و دانلود کتاب (قیمت با تخفیف: 39 هزار تومان)

پیشنهاد می‌کنیم این مطالب را نیز بخوانید

دیدگاه خود را بیان کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پکیج آموزش معاملات 90 درصدی

برای مشاهده توضیحات بیشتر، خرید و دانلود پکیج، روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاهده پکیج آموزشی