استراتژی معاملاتی بلند مدت در بورس بر اساس برنامه افزایش سرمایه‌ شرکت‌ها

در این مقاله قصد داریم شما را با یک استراتژی معاملاتی ساده و در عین حال بسیار سودآور آشنا کنیم. آنچه که در این مقاله فرا خواهید گرفت در هیچ کتاب، کلاس یا وبسایتی به شما آموزش داده نمی‌شود و حاصل سال‌ها تجربه تیم آموزشی سهم شناس است. در این مطلب به آموزش یک استراتژی معاملاتی بلند مدت در بورس بر اساس برنامه افزایش سرمایه‌ی شرکت‌ها خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

ضرورت داشتن یک استراتژی معاملاتی در بورس

ما همواره بر داشتن یک استراتژی معاملاتی تاکید داریم و قطعا بدون داشتن یک استراتژی معاملاتی نمی‌توان در بورس به موفقیت مستمر دست پیدا کرد. به بیان خیلی ساده استراتژی معاملاتی یک سیستم معاملاتی است که دلیل خرید یا فروش را برای ما مشخص میکند.

اگر با مفهوم استراتژی معاملاتی آشنا نیستید ابتدا مقاله استراتژی معاملاتی چیست را مطالعه کنید و سپس ادامه‌ی این مطلب را پیگیری کنید.

راز ماندگاری در بازار‌های مالی

گفته می‌شود معمولا 90 درصد افرادی که در بازارهای مالی (در سطح جهانی) ورود میکنند بعد از دو سال با ضرر از این بازار خارج می‌شوند و تنها 10 درصد در بازار ماندگار می‌شوند.
البته این آمار احتمالا برای بورس ایران وضعیت بهتری دارد، با این حال افرادی که توانسته در بورس ایران سال‌های سال کار کنند و همواره در این بازار به کسب سود مشغول باشند بسیار کمتر از افرادی است که با ضرر از بورس خارج شده‌اند و عطایش را به لقایش بخشیده‌اند.

افرادی که در بازار بورس ماندگار شده‌اند دو دسته هستند:

دسته اول 👈 افرادی که بر حسب تجربه و با گذشت چندین سال فعالیت در بازار و تحمل ضرر و زیان، دریافته‌اند که باید برای خرید و فروش سهام دلایل مشخص و واحدی داشته باشند و به صورت خودگاه یا ناخودآگاه از یک روش خاص برای معاملات خود استفاده میکنند. در واقع این افراد به یک استراتژی یا سیستم معاملاتی رسیده‌اند و فقط بر اساس آن اقدام به معامله‌ی سهم میکنند و اگر روزی در بازار شرایطی که مد نظر آنها هست وجود نداشته باشد معامله‌ای انجام نمی‌دهند. هر کسی هم باتوجه به روحیات، شخصیت، شرایط زندگی و سرمایه‌ی خودش استراتژی مناسب با احوالات خودش را انتخاب یا طراحی می‌کند.
دسته دوم 👈 افرادی که به صورت تئوری با این قضیه آشنا میشوند (مثل شما که در حال خواندن این مطلب هستید) و ضرورت آن را درک میکنند، آن را جدی می‌گیرند و می‌گردند تا استراتژی مناسب با احوالات خود را پیدا کنند و به مرور زمان آن را توسعه و بهبود می بخشند.
✅ وجه اشتراک بین این دو دسته این است که هر دو استراتژی معاملاتی دارند و به آن پایبند هستند.

استراتژی معاملاتی آموزش داده شده در این مقاله تنها یک نمونه است و هر کسی می‌تواند سیستم معاملاتی خودش را بر اساس متدهای تحلیلی مختلف انتخاب و یا طراحی کند. 

آموزش یک استراتژی معاملاتی بلند مدت در بورس بر اساس افزایش سرمایه‌ی شرکت‌ها

هر استراتژی یا سیستم معامله دارای شروطی است که در صورت احراز شدنِ انها، معامله‌گر اجازه خرید یا فروش سهم را خواهد داشت. در آغاز برای آموزش این استراتژی معاملاتی بلند مدت در بورس، شروط آن را بیان خواهیم کرد. در صورتی که با مفهوم یا اصلاحی آشنا نبودید نگران نباشید، در ادامه مفصلا آنها را توضیح خواهیم داد.

شروط انجام معامله در این استراتژی

  • انتخاب سهم:
    سهم کوچکی که برنامه‌ی افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها یا سود انباشته را دارد.
  • زمان خرید سهم:
    بعد از اینکه اولین اطلاعیه شرکت در خصوص پیشنهاد افزایش سرمایه روانه کدال می‌شود.
  • زمان فروش سهم:
    بعد از انجام شدن افزایش سرمایه یا احیانا ملغا شدن آن

منظور از کوچک بودن یک سهم چیست؟

کوچک بودن یک سهم یک امر نسبی است. به این معنی که نسبت به سهم‌های دیگر بازار (مخصوصا نسبت به سهم‌های هم گروه) از تعداد سهام و ارزش بازاری کمتری برخوردار است. برای تشخیص سهم‌های کوچک به تابلوی سهم در سایت TSETMC مراجعه کنید و نگاهی به تعداد سهم و ارزش بازاری شرکت بیاندازید.

سهم کوچک

اگر نمی‌دانید تابلوی سهم چیست مقاله آموزش تابلوخوانی در بورس را مشاهده کنید.

برای مثال در تصویر بالا نماد خپویش از گروه قطعه سازی را مشاهده می‌کنید. این سهم دارای 100 میلیون برگه سهم و ارزش بازاری حدود 1500 میلیارد تومان است. وضعیت این سهم را مقایسه کنیم با خمحرکه یکی دیگر از قطعه سازها. در تصویر زیر می‌بینید که خمحرکه دارای 5 میلیارد و 700 برگه سهم و ارزش بازاری حدود 7400 میلیارد تومان است.

نتیجه اینکه خپویش از نظر تعداد سهام (نشان دهنده ارزش اسمی شرکت) 57 برابر و از نظر ارزش بازاری 5 برابر کوچکتر از خمحرکه است. این مقایسه را می‌توانید با نمادهای دیگر این گروه نیز انجام دهید.

برای ارزیابی کوچک یا بزرگ بودن یک سهم نسبت به کل نمادهای بازار نیز می‌توانید در تابلوی هر سهم به قسمت آمارها مراجعه کنید (تصویر زیر).

بخش آمارها در تابلوی سهم

در این قسمت بخشی وجود دارد که تمامی نمادهای بورسی به ترتیب ارزش بازار رتبه بندی شده است. هر چقدر این رتبه بیشتر باشد یعنی آن نماد کوچکتر است. در تصویر زیر رتبه خپویش را در بین 500 شرکت بورسی مشاهده می‌کنید.

رتبه نماد ارزش بازار

بعد از مدتی مقایسه بین نمادهای مختلف بازار، وقتی که تجربه شما کمی بیشتر شد، با یک نگاه به تابلوی سهم متوجه می‌شوید که فلان سهم کوچک است یا خیر. البته در این استراتژی قرار نیست ما خودمان را تنها به سهم‌های خیلی کوچک محدود کنیم. بلکه سهم‌های متوسط رو به کوچک هم می‌توانند مناسب باشند.

خوب تا اینجا متوجه شدیم منظور ما از کوچک بودن سهم چیست. اجازه دهیم به شرط بعدی و مهم این استراتژی بپردازیم.

توضیحات مربوط به شرط برنامه‌ی افزایش سرمایه‌ی شرکت

اما شرط بعدی این استراتژی این بود که شرکت باید برنامه‌ی افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها یا سود انباشته داشته باشد.

این که چرا این گونه سهم‌ها در این استراتژی مورد هدف قرار دارند به مزایای افزایش سرمایه‌های اینچنینی باز می‌گردد. شرکت‌هایی که افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی یا سود انباشته دارند جذابیت زیادی برای اهالی بازار دارند و خبر افزایش سرمایه‌ها معمولا محرک خوبی برای حرکت رو به رشد قیمت سهام شرکت‌ها است.

برای اطلاع از این موضوع حتما مقاله داستان افزایش سرمایه شرکت‌ها به زبان ساده را مطالعه کنید. در مقاله‌ی مذکور ضمن آشنایی با مفهوم افزایش سرمایه با انواع افزایش سرمایه و مزایای هر کدام آشنا خواهید شد.

چگونه از برنامه افزایش سرمایه شرکت‌ها مطلع شویم؟

برای این منظور به سایت کدال مراجعه کرده و از قسمت “جستجوی اطلاعیه‌ها” و در فیلد “کد اطلاعیه”، کد “ن-60” را وارد کرده و دکمه جستجو را بزنید (تصویر زیر).

پیدا کردن اطلاعیه افزایش سرمایه

با این کار تمامی اطلاعیه‌های مربوط به پیشنهاد افزایش سرمایه شرکت‌های مختلف بر اساس آخرین تاریخ انتشار آنها برای شما نمایش داده می‌شود.

با مشاهده‌ی اطلاعیه، از جزئیات پیشنهاد شرکت برای افزایش سرمایه (مثل مقدار و محل افزایش سرمایه) آگاه خواهید شد (تصویر زیر).

سیگنال خرید

در این استراتژی معاملاتی اگر محل افزایش سرمایه شرکت تجدید ارزیابی دارایی‌ها یا سود انباشته بود و سهم مورد نظر کوچک بود، سیگنال خرید صادر شده است و در اولین فرصت باید برای خرید سهم اقدام کنیم. بهترین زمان همان اولین روز کاری بعد از انتشار اطلاعیه پیشنهاد افزایش سرمایه است.

👈 بدیهی است که این امر نیازمند این است که هر روز و به طور مستمر سایت کدال را چک کنید.

توجه کنید انجام افزایش سرمایه منوط به موافقت سازمان بورس است. در روزهای بعدی اطلاعیه مربوط به مجوز افزایش سرمایه را می‌توانید با کد “ن-62” در سایت کدال پیگیری کنید.

سیگنال فروش

سیگنال فروش در این استراتژی زمانی صادر میشود که برنامه افزایش سرمایه اجرایی شده است و سهام جایزه به پرتفوی شما اضافه شده است. همچنین در صورت عدم موافقت سازمان بورس (ملغا شدن افزایش سرمایه) سیگنال فروش صادر می‌شود و باید سهم را بفروشید.

این یک استراتژی بلند مدتی در بورس محسوب می‌شود و باید تا زمان تعیین تکلیف نهایی افزایش سرمایه صبر کنید (ممکن است پروسه افزایش سرمایه 2 سال زمان ببرد!). توجه کنید بعد از انجام افزایش سرمایه حتما باید سهم را بفروشید مگر اینکه قیمت سهم زیر 100 تومان باشد. در این صورت می‌توانید سهم را نگهداری کنید چون معمولا این سهم‌ها کمتر از ارزش اسمی هستند و برای بازار جذابیت دارند.

البته در صورتی که بازار در روند صعودی باشد ممکن است سهم بعد از افزایش سرمایه هم رشد خوبی کند اما تجربه ثابت کرده است احتمال این اتفاق در شرایطی زیاد است که سهم قبل از افزایش سرمایه رشد نکرده باشد که این اتفاق به دلیل شرایط این استراتژی کمتر پیش میآید. معمولا بعد از افزایش سرمایه، سهم رقیق شده و فشار فروش به مرور زیاد می‌شود. بنابراین پیشنهاد می‌شود در اولین روز بازگشایی نماد آن را بفروشید.

شرایطی برای بهینه کردن این استراتژی

تمامی استراتژی‌های معاملاتی را میتوان بهینه کرد و بازدهی آن را افزایش یافت. البته این موضوع میتواند تعداد معاملات ما را کاهش دهد اما باتوجه به بلند مدت بودن این استراتژی این موضوع اهمیت زیادی ندارد.

شروط ایده‌آل

  • سهم مورد نظر قبل از اطلاعیه افزایش سرمایه درجا زده باشد یا اصطلاحا در یک محدوده قیمتی کف سازی کرده باشد.
  • هر چقدر درصد افزایش سرمایه بیشتر باشد بهتر است.
  • از افزایش سرمایه سهم مدت طولانی تری گذشته باشد.
  • سهم مورد نظر در گروه یا صنعتی باشد که به لحاظ بنیادی پیش بینی میشود در یک سال آینده با اقبال بازار مواجه است.

مزایای انتخاب استراتژی بلند مدت در بورس

استراتژی معاملاتی ذکر شده در این مقاله یک نوع سرمایه گذاری بلند مدت در بورس است و برای کسانی که زمان کافی برای تحلیل و ترید کوتاه مدت سهام را ندارند بسیار مناسب است. بازدهی این روش معاملاتی بسیار بالا است و اگر دقیقا شروط آن را رعایت کنید با تعداد اندکی معامله در سال به سود خوب و مستمری در بازار بورس دست پیدا می‌کنید.

توجه کنید مدیریت ریسک و سرمایه را رعایت کنید و هیچ گاه تمام سرمایه خود را در یک معامله وارد نکنید. پیشنهاد می‌کنیم طبق تجربه بهتر است سرمایه خود را به 5 قسمت مساوی تقسیم کنید و هرگاه سیگنال خریدی از این استراتژی دریافت کردید یک پنجم سرمایه را وارد معامله کنید.

اگر از این مقاله لذت بردید احتمالا مقاله بهترین استراتژی معاملاتی بر اساس اندیکاتورها نیز برای شما جالب خواهد بود. ✅

آموزش گام به گام تابلوخوانی پیشرفته در بورس

برای دانلود کتاب آموزش گام به گام تابلوخوانی پیشرفته روی لینک زیر کلیک کنید.

تابلوخوانی در کنار تحلیل بنیادی و تکنیکال، بعد سوم بورس است. همه چیز در تابلوی معاملات سهم وجود دارد، اطلاعاتی که شاید در نگاه اول کسی متوجه آنها نشود اما با یادگیری تکنیک های تابلو خوانی و بازار خوانی می توانید به اطلاعات زیادی دست پیدا کنید و بر این اساس معاملات پر سودتری داشته باشید. در کتاب آموزش تابلو خوانی پیشرفته به مطالبی خواهیم پرداخت که در هیچ کلاس یا کتابی به شما آموزش نمی دهند. تکنیک هایی که حاصل سالها تجربه در بازار سرمایه است.

خرید و دانلود کتاب (قیمت با تخفیف: 39 هزار تومان)

پیشنهاد می‌کنیم این مطالب را نیز بخوانید

دیدگاه خود را بیان کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پکیج آموزش معاملات 90 درصدی

برای مشاهده توضیحات بیشتر، خرید و دانلود پکیج، روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاهده پکیج آموزشی