در این مقاله به معرفی 2 تا از بهترین استراتژی معاملاتی بر اساس اندیکاتورها میپردازیم. از دیدگاه آموزشی، لزوم داشتن یک استراتژی معاملاتی از مسائل پایهای است که در تمامی کتب آموزشی به این امر تاکید شده است. در ابتدا به لزوم داشتن استراتژی معاملاتی در بورس خواهیم پرداخت و در ادامهی مبحث، به انواع استراتژیها و مزایای انها اشاره خواهیم کرد.
آموزش گام به گام تحلیل بنیادی برای انتخاب سهم مناسب
برای دانلود کتاب آموزش گام به گام تحلیل بنیادی روی لینک زیر کلیک کنید.
آیا میخواهید در بورس به موفقیت برسید؟ آیا نمیدانید چگونه یک سهم را از منظر بنیادی تحلیل کنید؟ نبود منبع آموزشی مناسب در زمینه تحلیل بنیادی انگیزه ای شد تا در یک کتاب آموزشی به زبانی کاملا ساده و کاربردی، به کمک تصاویر گویا و آموزش گام به گام، روش انتخاب یک سهم را بر اساس نکات بنیادی آموزش داده ایم. قطعا این روش آموزشی را در هیچ کجا پیدا نخواهید کرد! این کتاب الکترونیکی را به تمام کسانی که می خواهند در بازار بورس به موفقیت مستمر برسند توصیه میکنیم .
خرید و دانلود کتاب (قیمت با تخفیف: 45 هزار تومان)اندیکاتورها در تحلیل تکنیکال از جایگاه مهمی برخوردار هستند و تا به امروز انواع و اقسام اندیکاتور با اهداف مختلف طراحی شده اند. در انتهای مقاله به استراتژیهای مبتنی بر اندیکاتور خواهیم پرداخت.
اما درباره این اندیکاتورها یک چیز عمومیت دارد و آن این است که شما نباید تنها بر اساس یک اندیکاتور اقدام به معامله کنید. در واقع استراتژیهای طراحی شده بر اساس ترکیبی از چندین اندیکاتور که نواقص یکدیگر را پوشش بدهند و سیگنالهای اشتباه را به حداقل برسانند، روش درست استفاده از سیستمهای مبتنی بر اندیکاتورها است. با همراه باشید تا با 2 استراتژی معاملاتی بر اساس ترکیب اندیکاتورها آشنا شوید.
استراتژی معاملاتی چیست؟
استراتژی معاملاتی در واقع یک سیستم معاملاتی است که بر اساس آن شما سیگنالهای خرید و فروش را دریافت میکنید. در اصل این استراتژی معاملاتی است که برای شما نوع سهم، قیمت و زمان خرید و همچنین قیمت و زمان فروش را مشخص میکند. استراتژی معاملاتی یک اصطلاح برای روش سیستماتیک معاملات است. در واقع داشتن یک استراتژی معاملاتی (Trading Strategy) شما را از معاملههای بی هدف نجات میدهد و دلیل خرید و فروش شما مشخص خواهد بود.
معمولا در یک سیستم معاملاتی یک سری شرایط اولیه برای ورود به معامله وجود دارد که در صورتی که این شرایط برای یک سهم (یا یک دارایی) وجود داشته باشد شما میتوانید سهم را بخرید یا بفروشید. اصولا یک استراتژی معاملاتی به 3 سوال زیر پاسخگو است:
- چه سهمی را در چه زمانی بخرید
- حد ضرر را در کجا قرار دهید
- تارگت معامله شما کجاست (حد سود چقدر است)
اهمیت داشتن یک استراتژی معاملاتی چیست؟
بدون داشتن یک استراتژی معاملاتی شما نمیتوانید به صورت پایدار و مستمر در بورس یا دیگر بازارهای مالی به موفقیت برسید. این مسئله یکی از مهمترین مواردی است که شما باید در جهت آن اقدام کنید. توجه کنید جایگاه استراتژی یا سیستم معاملاتی برای مقدمات موفقیت به عنوان یک معامله گر در بالاترین نقطه یک هرم واقع شده است. به تصویر زیر نگاه کنید.
در توضیح هرم بالا توجه به چند نکته حائز اهمیت است:
اولین مطلبی که شما برای ورود به بازارهای مالی باید آن را آموزش ببینید، مدیریت ریسک و سرمایه است. شاید شما هم شنیده باشید که میگویند 90 درصد افرادی که وارد بازارهای مالی میشوند شکست می خورند و تنها 10 درصد برنده از میدان خارج می شوند.
آیا به علت این موضوع فکر کرده اید؟ اینجاست که مفهوم مدیریت ریسک و سرمایه اولین عامل تعیین کننده در این است که شما در کدام گروه قرار خواهید گرفت. در هرم آموزشی بالا الویت با یادگیری مبانی مدیریت ریسک و سرمایه است.
همان طور که در تصویر میبینید استراتژی معاملاتی آخرین مبحث در هرم آموزش سرمایه گذاری و معامله گری است. در واقع شما پس از فراگیری اصول ریسک و سرمایه، روانشناسی بازار و روشهای تحلیلی بنیادی و تکنیکالی، زمان آن رسیده است که بر اساس آموخته های خود، یک استراتژی معاملاتی برای خود طراحی یا انتخاب کنید.
نداشتن یک استراتژی معاملاتی، یک استراتژی برای شکست است!
این جمله یکی از بزرگترین معامله گران در تمام دنیاست. وارن بافت به عنوان یکی از موفق ترین سرمایه گذاران در بورس سهام میگوید “اگر شما برای معاملات خود استراتژی و برنامه ندارید، پس برای شکست برنامه ریزی کرده اید”.
اما چرا داشتن یک سیستم معاملاتی تا این حد اهمیت دارد؟ دلیل این امر کاملا روشن است. شما بدون یک برنامه از پیش تعیین شده، نمیتوانید به سفر بروید! نمیتوانید در درس و دانشگاه موفق باشد و همچنین نمیتوانید به یک کسب و کار موفق دست پیدا کنید. اصولا بدون برنامه نمیتوانید در عرصههای مختلف زندگی به کامیابی برسید. اگر این را قبول ندارید همین جا از مطالعه ادامه این مقاله صرف نظر کنید! بنابراین طبیعی است که داشتن برنامه برای معاملات که ما آن را “استراتژی معاملاتی” مینامیم، برای یک معامله گر از نان شب واجبتر است.
یک استراتژی معاملاتی نیاز شما به دریافت سیگنال خرید و فروش از دیگران را بر طرف میکند، شما را از معاملههای بی هدف که بر اساس شنیدهها و شایعات انجام میشود نجات خواهد داد و موفقیت شما در بورس و دیگر بازارهای مالی را تضمین خواهد کرد.
در معاملهگری مثل ربات باشید!
شما در معامله گری باید دقیقا مثلِ یک ربات باشید، بدون احساس! اگر شما آموزشهای لازم را دیده اید و دانش کافی را دارید اما باز هم نمیدانید چرا در بورس و یا سایر بازارهای مالی به موفقیت نمیرسید دلیلش این ست که احساسات شما اجازه نمیدهد تا از دانش خود بتوانید به نحو درستی در معاملات خود استفاده کنید.
معمولا در این شرایط معامله گر اجازه رشد به معاملههای سود آور را نمیدهد و بر عکس به ضرر اجازه رشد میدهد. دلیل این قضیه دو احساس انسانی به نام “ترس” و “طمع” است. این عواطف انسانی به صورت ناخودآگاه اجازه نمیدهد شما در کل، از فعالیت خود به عنوان یک تریدر سود مناسبی را بدست اورید و شما را اسیر هیجانات بازار میکند.
تنها راه کار، انتخاب یک استراتژی معاملاتی و انجام معاملات بر اساس آن استراتژی است. یک استراتژی معاملاتی عواطف انسانی را از معاملات شما حذف خواهد کرد و این موضوع از مهمترین عوامل موفقیت یک معامله گر است.
انواع استراتژیهای معاملاتی
خوب تا اینجا به اهمیت داشتن یک استراتژی معاملاتی پی بردیم و مشخص شد بدون داشتن یک سیستم معاملاتی نمیتوان در بازارهای مالی به موفقیت مستمر دست پیدا کرد. شاید سالها طول بکشد که معامله گر به لزوم داشتن استراتژی در معاملات خود پی ببرد.
اما انواع استراتژی های معاملاتی وجود دارند که بر اساس روشهای تحلیلی مختلفی طراحی شده اند. همچنین بعضا معامله گران موفق دنیا سیستمهایی را بر مبنای روحیات خود ابداع کرده و آن را توسعه دادهاند. به طور کلی میتوان تمامی استراتژیهای معاملاتی را در دو گروه زیر قرار داد:
- استراتژی معاملاتی طراحی شده بر اساس متدهای تحلیل تکنیکال
- استراتژی معاملاتی طراحی شده بر اساس مفاهیم تحلیل بنیادی
این که شما میخواهید کدام دسته از استراتژی های معاملاتی را برای خود انتخاب کنید به چندین عامل بستگی دارد:
- روحیات و شخصیت فردی معامله گر
- هدف زمانی معامله گر (کوتاه مدت یا بلند مدت)
- نوع بازار (سهام، آتی، ارز، کریپتو، کالا و …)
- میزان تجربه و دانش معاملهگر
استراتژی معاملاتی بر اساس اندیکاتورها
از میان استراتژیهایی که بر اساس متدهای تحلیل تکنیکال شکل گرفته است، استراتژیهایی که بر اساس اندیکاتورها توسعه پیدا کردهاند از محبوبیت بالایی بر خوردار هستند. اندیکاتورها از متداولترین ابزار تحلیل فنی هستند که بسیاری از تریدرها از انواع مختلف آن برای تحلیل بازار استفاده میکنند. معمولا در یک سیستم اندیکاتوری، از تلفیق چند اندیکاتور و چند متد پرایس اکشنی استفاده میشود.
مزیت سیستم مبتنی بر اندیکاتورها چیست؟
مزیت بزرگ استراتژی معاملاتی طراحی شده بر اساس اندیکاتورها سرعت عمل آنها است. به این معنی که این سیستمها با سرعت بسیار بالایی میتوانند تعداد زیادی سهم (یا دارایی های دیگر در بازارهای مالی دیگر) را بررسی کنند و اگر موردی با شرایط سیستم منطبق بود را شناسایی کنند. همچنین این استراتژیها را میتوان به زبان برنامه نویسی به یک نرم افزار تحلیلی وارد کرد و نرم افزار با یک کلیک، استراتژی ما را برای تمامی نمادهای بورسی بررسی کند و اگر موقعیتی در یکی از نمادها (از میان 530 نماد بورسی) وجود داشت برای ما نمایش دهد. این قابلیت تنها در اندیکاتورها وجود دارد.
در مقابل یک استراتژی معاملاتی که بر اساس متدهای تحلیل بنیادی طراحی شده باشد را نمیتوان به این صورت مورد استفاده قرار داد. در آنها تحلیلگر باید استراتژی خود را دانه به دانه برای تمامی نمادها بررسی کند و مشخص است که زمان بسیار زیادی از معامله گر خواهد گرفت.
معرفی 2 تا از بهترین استراتژی معاملاتی بر اساس اندیکاتورها
در اینجا به معرفی 2 استراتژی معاملاتی بر اساس اندیکاتورها میپردازیم که میتوانید از آنها در همه بازارهای مالی استفاده کنید.
استراتژی اول بر اساس دو اندیکاتور MACD و استوکاستیک شکل گرفته است. به جرعت میتوان گقت این سیستم معاملاتی یک سیستم کامل است که حد سود، حد ضرر و زمان خرید سهم را برای شما مشخص خواهد کرد و دارای بازدهی 90 درصد است. به این معنی که از 10 معامله ای که با این سیستم انجام میدهید، 9 معامله را با سود خارج خواهید شد.
استراتژی دوم بر اساس سه اندیکاتور MACD ، CCI و Zigzag طراحی شده است. این سیستم نیز یکی از سیستمهای منحصر به فرد است که در هیچ کجا آن را پیدا نخواهید کرد و کاملا یونیک است. این استراتژی حاصل تحقیقات و تلاشهای تیم سهمشناس است و بازدهی این سیستم نیز بالای 90 درصد پیروزی در معاملات است.
برای آشنایی و دریافت بسته آموزشی شامل آموزش کامل 2 استراتژی معاملاتی فوق، به لینک زیر مراجعه کنید. در این بسته آموزشی ما نحوه وارد کردن کد استراتژیهای فوق به یک نرم افزار تحلیلی را نیز اموزش داده ایم و شما به سادگی با فراگیری مطالب این بسته قادر خواهید بود استراتژیهای بالا را برای تمامی نماد بورسی تنها با چند کلیک اسکن و بررسی کنید.
بسته آموزشی استراتژیهای معاملاتی بر اساس اندیکاتورها با بازدهی 90 درصد پیروزی در معاملات
نتیجه گیری
در این مقاله به لزوم داشتن یک استراتژی معاملاتی مناسب پرداختیم و 2 تا از بهترین استراتژیهای معاملاتی که بر اساس اندیکاتورها طراحی شده اند را به شما معرفی کردیم. فراموش نکنید نداشتن استراتژی معاملاتی به معنی داشتن یک استراتژی برای شکست است.
اگر واقعا به استراتژی معاملاتی خود اعتقاد داریم نباید در کار آن شک کنیم زیرا معمولا انسانها دوست دارند سریع به سود برسند، بنابراین حتی اگر در مدتی استراتژی معاملاتی شما خوب عمل نکرد دلیل بر آن نیست که راه را اشتباه رفته اید.
بلکه شرایط بازار موقتا به هم ریخته است و در بلند مدت کسانی پیروز هستند که به استراتژیهای خود پایبند بودهاند. شما باید مثل یک ربات فقط بر اساس استراتژی معاملاتی خودتان معامله کنید و مطمعن باشید در بلند مدت به سود مناسبی دست پیدا خواهید کرد.
کلا تبلیغ بود برای فروش بسته خودتون
بله دقیقا
تبلیغ صادقانه و درست
همیشه این سوال هست! شما اگر 90% معاملات رو با این اندیکاتورها در سود هستید چرا برای فروش پکیج اینقدر متحمل زحمت میشید؟!
حیف نیست؟!
چرا وقتتون رو اینجا تلف میکنید؟! یه عقیده من استراتژی شما به طرز عجیبی اشتباست!
موفق باشید
سلام
یه استراتژی معاملاتی سه ویژگی داره:
تعداد سیگنال های تولیدی
وین ریت
ضریب جذابیت
شما دارید درباره وین ریت صحبت میکنید، وین ریت این استراتژی بالای 80 درصد هست، یعنی از هر 10 معامله ای که با این استراتژی انجام بدید 8 تای اون رو با سود خارج خواهید شد، اما تعداد سیگنال های تولیدیش زیاد نیست (اکثرا فقط در بازار صعودی سیگنال میده) و ضریب جذابیت پایینی داره (سود هر معامله چندان زیاد نیست به طور متوسط). بنابراین درامد فروش پکیج با درامد خود استراتژی برابری میکنه و شاید حتی بیشتر باشه و این موضوع هم برای ما خوبه و هم برای کسی که میخره این بسته رو.
در ضمن اشتباه بودن استراتژی تا زمانی که سود میده معنی نداره، یه استراتژی وقتی اشتباه هست که سودده نباشه 🙂
موفق و پر سود باشید
یه زمانی در امریکا همه بدنبال گنج بودن
اما در نهایت سود اصلی رو ادمایی کردن ک بهشون بیل و کلنگ میفروختن!!